Składniki na zakwas:[/
- Szklanka mąki żytniej,
- 0,5 l przegotowanej letniej wody,
- 3-4 ząbki czosnku,
- liście laurowe,
- ziele angielskie,
- skórka chleba razowego.
Składniki do wywaru:
- 1,5 kg kości od schabu,
- 1,5 kg kiełbasy polskiej,
- włoszczyzna,
- liście laurowe,
- ziele angielskie,
- sól,
- pieprz,
- majeranek,
- słoiczek chrzanu z buraczkami.
Sposób przygotowania:
Ugotować wywar, przecedzić go przez sitko. Obrać mięso, dodać do wywaru, dołożyć pokrojoną w krążki kiełbasę i ugotowane jajka. Doprawić do smaku, wszystko połączyć i dodać buraczki z chrzanem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?