Publikacja pokazująca efekt współpracy tureckich i polskich kucharzy nie jest po prostu zwykłym zbiorem przepisów, a opisem fascynujących, międzykulturowych spotkań w Stambule i Poznaniu w ramach projektu "Cook for Book - Poland and Turkey by food", które zaowocują nowymi smakami na rodzinnym stole. Polsko-turecki obiad zgodnie z książką wyglądać może tak: zupa jogurtowa z pszenicą didem senol, jako główne danie można przygotować przepiórki w marynacie daktylowej z pastą z bakłażanów, a na deser - tartę z zielonymi śliwkami i coulis z klementynek.
Aby wygrać książkę "Cook for book" w naszym konkursie wystarczy od 3 do 9 stycznia do północy wysłać pod numer 72355 (koszt 2 zł + VAT) wiadomość o treści KULINARIUM.ImięiNazwisko. po kropce uzupełnioną o odpowiedź na pytanie: dlaczego właśnie Ty powinieneś wygrać tę książkę. Nagrody otrzymają autorzy najbardziej oryginalnych propozycji. Zwycięzców powiadomimy o wygranej SMS-em.
"Cook for Book", to autorski projekt realizowany Concordia Taste we współpracy z Instytutem Adama Mickiewicza w ramach obchodów 600-lecia polsko-tureckich stosunków dyplomatycznych.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?