Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 2 jajka
- 5 łyżek tartego sera
- 1 cebulka
- łyżka masła
- sól,
- pieprz
- olej do smażenia
Panierka:
- 2 jajka
- mąka
- bułka tarta
Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować, ostudzić, zmielić. Dodać utarty ser i 2 jajka. Wymieszać. Pokroić cebulę w kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać do masy. Wymieszać doprawiając solą i pieprzem do smaku.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą z nich obtaczamy najpierw w mące, następnie w roztrzepanych jajkach, a na końcu w bułce tartej. Smażymy w głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?