18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Kulki ziemniaczane

Karolina Sternal
Udostępnij:
Ziemniaki na sto sposobów, czy co można zrobić z pyry

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 2 jajka
  • 5 łyżek tartego sera
  • 1 cebulka
  • łyżka masła
  • sól,
  • pieprz
  • olej do smażenia

Panierka:

  • 2 jajka
  • mąka
  • bułka tarta

Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować, ostudzić, zmielić. Dodać utarty ser i 2 jajka. Wymieszać. Pokroić cebulę w kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać do masy. Wymieszać doprawiając solą i pieprzem do smaku.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą z nich obtaczamy najpierw w mące, następnie w roztrzepanych jajkach, a na końcu w bułce tartej. Smażymy w głębokim tłuszczu na złoty kolor.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Głos Wielkopolski
Dodaj ogłoszenie