Kurczak na ryżu
Składniki:
- 6-8 udek z kurczaka lub 6 części z kurczaka
- 1 woreczek ryżu (200 ml wody na 100 gram ryżu)
- 1 szklanka wody
- 1 kostka rosołowa drobiowa
- 1 łyżka stołowa koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka masła
- sól i pieprz (do smaku)
Sposób przygotowania:
Podsmaż na patelni udka/części z kurczaka-możesz delikatnie przyprawić. Wysyp ryż na dno naczynia żaroodpornego. Połóż na nim obsmażone udka/części z kurczaka. Zagotuj wodę z kostką rosołową, koncentratem pomidorowym oraz odrobiną masła. Zalej tak przygotowaną zalewą udka i ryż. Przykryj. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz ok. 30-40 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?