Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- sól
- 2 jajka
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 1 łyżka curry
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 150g mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 l oleju do smażenia
- 1/2 ananasa
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Mięso pokroić w paski, posolić. Jajka wymieszać z jogurtem, curry, kurkumą, mąką i proszkiem do pieczenia. Na głębokiej patelni rozgrzać olej. Kurczaka maczać i smażyć na złoty kolor. Nadziewać na patyczki z plastrem ananasa.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?