Przepis Romana Schupke, szefa kuchni "U myśliwych"
Składniki:
- kuropatwy
- jarząbki
- masło
- sok z cytryny
Przygotowanie:
Są to jedne z najsmaczniejszych i najdelikatniejszych dzikich ptaków. Przyrządza się je na świeżo, nie bejcując.
Oskubane i wyczyszczone wymyć w wodzie (nie moczyć za długo, ponieważ tracą smak).
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Naszpikować dużo słoniną lub owinąć plastrami słoniny, piec na rożnie lub w piecu, podlewając często masłem.
Dusić ok. 40 minut.
Wkładając na półmisek naciąć trzy razy wzdłuż piersi. Przecięcia przełożyć masłem roztartym z sokiem z cytryny.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?