Składniki:
- żeberko wieprzowe
- kiełbasa najlepiej lekko podwędzana
- boczek gotowany
- 400 dag kapusty kiszonej
- 1 kg ziemniaków
- kilka suszonych grzybów
- marchew
- liść laurowy
- ziele angielskie
- pieprz
- sól
- majeranek
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Mięso umyć. Żeberko, kiełbasę i boczek pokroić, włożyć do garnka. Zalać wodą. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól i suszone grzyby. Gotować, aż mięso będzie prawie miękkie.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Wtedy dołożyć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Kiedy będą miękkie, dodać pokrojoną i lekko odciśniętą kapustę kiszoną. Gotować do momentu, kiedy kapusta będzie miękka. Doprawić do smaku. Można także dodać majeranek.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Szwecja wyprowadza wojsko na ulice. "Żaden kraj w Europie nie jest w takiej sytuacji"
- Jaka będzie jesień? Sprawdź w naszym quizie, czy znasz jesienne przysłowia
- Jesienny trening mózgu dla bystrzaków. Czy rozwiążesz 12 zagadek? QUIZ
- Lista imion zakazanych w Polsce! Urzędnik nie pozwoli ci tak nazwać dziecka!