MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najlepsi kucharze świata do czerwonego mięsa (głównie...
fot. yatomo/123rf

Łączenie tych produktów może ci zaszkodzić. Którym potrawom ze sobą nie po drodze? Oto fakty i mity związane z łączeniem składników

MIT: Nie powinno łączyć się wina i czerwonego mięsa

Najlepsi kucharze świata do czerwonego mięsa (głównie wołowiny) polecają lampkę czerwonego wina.

Rzeczywiście zawarte w winie garbniki mogą zmniejszać wchłanianie żelaza, którego znakomitym źródłem jest czerwone mięso. Jednak lampka wina, podana do wołowiny nie wywoła anemii z niedoboru żelaza.

Warto również dodać, że czerwone wino jest źródłem resweratrolu, czyli substancji o silnym działaniu przeciwutleniającym.

Zobacz również

Festiwal w Limanowej z dofinansowaniem w kwocie 50 tys. zł

Festiwal w Limanowej z dofinansowaniem w kwocie 50 tys. zł

Okropne porażenie prądem w Sosnowcu. Życie zawdzięcza szybciej reakcji policjantów

Okropne porażenie prądem w Sosnowcu. Życie zawdzięcza szybciej reakcji policjantów

Polecamy

Jacek Jaśkowiak o Impact 2024 w Poznaniu: To święto. Zapytaliśmy też o nowe logo

Jacek Jaśkowiak o Impact 2024 w Poznaniu: To święto. Zapytaliśmy też o nowe logo

Nintendo Switch w 2024 roku? Zobacz, ile kosztuje i czy warto kupić

Nintendo Switch w 2024 roku? Zobacz, ile kosztuje i czy warto kupić

Poważny wypadek w Wielkopolsce. Zderzyły się trzy samochody. Dwie osoby zostały ranne

AKTUALIZACJA
Poważny wypadek w Wielkopolsce. Zderzyły się trzy samochody. Dwie osoby zostały ranne