Cukier, woda, kawa i kilka innych produktów, które pracownicy spożywali podczas przerwy obiadowej zostało przebadanych przez w laboratorium kryminalistycznym w Poznaniu. Analizy nie przyniosły jednak odpowiedzi na pytanie, dlaczego 18 kwietnia 21 osób trafiło do szpitala z objawami omdleń, zawrotów głowy i problemów żołądkowych.
PRZECZYTAJ TAKŻE: Leszno: Nie było narkotyku w cukrze w stołówce!
Śledczy sądzili, że zatruły się narkotykiem, ale badania wykluczyły tę hipotezę. Teraz wykluczyć trzeba też skażenie żywności innymi substancjami. Będą więc kolejne analizy.
- Przesłaliśmy próbki krwi do Zakładu Medycyny Sądowej, gdzie zostaną zbadane pod kątem obecności jakiejkolwiek substancji, która mogła doprowadzić do zaistniałego zdarzenia - wyjaśnia Jerzy Maćkowiak, szef leszczyńskiej prokuratury.
Wyniki badań próbek krwi będą znane za około miesiąc.
PRZECZYTAJ TAKŻE: Leszno: Zwolnienia w SEWS ruszają w maju
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?