Linguine z tuńczykiem, oliwkami i parmezanem

Katarzyna Sklepik
Linguine z tuńczykiem, oliwkami i parmezanem
Linguine z tuńczykiem, oliwkami i parmezanem archiwum
Udostępnij:
Łatwe i szybkie, ale jak smakuje!

Składniki:

  • 350 gramów makaronu linguine
  • 160 gramów tuńczyka w oliwie z oliwek
  • 30 gramów czarnych oliwek
  • 1 nieobrana cytryna
  • 50 gramów parmezanu
  • natka świeżej pietruszki
  • łyżeczka solonych kaparów
  • 40 gramów oliwy z oliwek
  • sól i pieprz

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Zagotuj makaron w posolonej wodzie. Zetrzyj skórki cytryny na grubych oczkach tarki, posiekaj pietruszkę a następnie połącz ze sobą kawałki odsączonego tuńczyka, pietruszkę, kapary, oliwki oraz startą skórkę cytryny. Dodaj kilka łyżek wody, w której był gotowany makaron. Do tak przygotowanego sosu dodaj makaron, delikatnie pomieszaj, ozdób parmezanem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Głos Wielkopolski
Dodaj ogłoszenie