Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Lody zapiekane z owocami [PRZEPIS]

ELKA
Lody zapiekane w stylu Andersia
Lody zapiekane w stylu Andersia Bartłomiej Wutke
Tomasz Różański, szef kuchni IBB Andersia Hotel poleca paniom wyjątkowe dania

Składniki:

  • Lody waniliowe, orzechowe, pistacjowe po jednej gałce
  • 20 g malin
  • 20 g borówek
  • 20 g truskawek
  • białka z dwóch jajek
  • płatki migdałowe

Przygotowanie:
Mocno zmrożone lody włożyć do soufletówki. Lody posypać świeżymi owocami.

Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl

Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno i uformować z nich stożek, który można posypać płatkami migdałów. Całość włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 st. z termoobiegiem i piec 3 min.

Udekorować świeżą miętą.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski