MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Restauracja w Koninie po Kuchennych Rewolucjach. Tak wygląda od środka Bar de Żur. Magda Gessler wprowadziła sporo zmian

Marcin Maliński
Wideo
emisja bez ograniczeń wiekowych
Początek sierpnia był czasem wielkich przemian dla jednego z lokali gastronomicznych w Koninie. Czarny Domek na Zatorzu przechodził wtedy „Kuchenne Rewolucje” Magdy Gessler. Znana restauratorka i jej zespół włożyli wiele pracy, by zmienić wizerunek tego miejsca. Teraz to już nie jadalnia, a restauracja o polsko-francuskiej nazwie „Bar de Żur”. Zobaczcie, jak wygląda w środku!

Spis treści

Czarny Domek, to teraz Bar de Żur. Zmiany widoczne są na pierwszy rzut oka

Wizyta Magdy Gessler i jej „Kuchenne Rewolucje” w Czarnym Domku w Koninie odbiły się szerokim echem wśród mieszkańców i osób z różnych zakątków kraju śledzących poczynania znanej restauratorki. Choć odcinek wyemitowany zostanie dopiero jesienią, to już teraz pozwolono nam wejść z aparatem do środka.

Ciemne wnętrza, które jeszcze do końca lipca królowały w Czarnym Domku, zyskały sporo kolorów. Od samego wejścia w oczy rzucają się kwiatowe i roślinne wzory na niebiesko-pomarańczowych ścianach.

Stoliki z drewnianymi blatami pasują do drewnianych wykończeń, które zostały z poprzedniego wystroju. Na głównej sali stanęły również proste lampy podłogowe z klasycznymi abażurami.

Jedna z sal pozostała niezmieniona. Organizowane są tam imprezy okolicznościowe, jak osiemnastki czy stypy.

emisja bez ograniczeń wiekowych

Kuchenne Rewolucje to sporo stresu, ale też ciekawe przeżycie

Nowi goście, odmienione wnętrze i wizerunek lokalu oraz zupełnie inne menu – to wszystko zostało okupione sporym stresem – wyznały nam pracownice Baru de Żur. Nie wszystko jednak związane było z negatywnymi emocjami, ponieważ nie zabrakło również radosnych chwil.

- Najgorszy chyba był ten pierwszy dzień, kiedy cała ekipa przyjechała, my to wszystko poznawaliśmy i to pierwsze wejście pani Magdy do lokalu

- powiedziała Kasia, szefowa kuchni. - Nie wiedzieliśmy czego się spodziewać – dodała menadżerka Karolina Dobrowolska.

Najlepiej wspominanym momentem przez ekipę Baru de Żur, jest ten, w którym Magda Gessler po raz pierwszy odwiedziła ich w kuchni. Wtedy właśnie wszyscy dowiedzieli się, co zostanie zmienione.

Bar de Żur szuka pracowników

Nowy lokal potrzebuje nowych ludzi do pracy. Menedżerka restauracji powiedziała, że po Kuchennych Rewolucjach trzeba rozkręcić ich restaurację. Potrzebnych jest aż pięć par nowych rąk.

- Poszukujemy kucharzy i kelnerów. Wszystkich, którzy chcą pracować w Barze de Żur, zapraszamy

- mówiła Karolina Dobrowolska.

Zmiany wprowadzone przez Magdę Gessler dotyczą także godzin pracy. Czarny Domek przyjmował gości do 17.00. Bar de Żur przyjmuje do 20.00.

emisja bez ograniczeń wiekowych

Restauracja w Koninie po Kuchennych Rewolucjach. Tak wygląda...

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski