Składniki:
- 520 g filetu z łososia
- 250 g białej czekolady
- 2 gruszki
- kieliszek białego wina
- liście mięty
Przygotowanie:
Przez 25 minut gotuj łososia na parze. Gruszki pokrój na 4 części i ugotuj w białym winie (przez około 10-12 minut w zależności od gatunku owocu). Pokruszoną czekoladę wrzuć do metalowej miski, włóż do garnka z wodą. Rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej. Łososia posmaruj przestudzoną czekoladą. Na każdym talerzu obok łososia połóż po 2 kawałki gruszki. Udekoruj liśćmi mięty.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?