18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Łosoś w białej czekoladzie z gruszkami

Adrianna Kasperska
123rf
Prezentujemy przepis konkursowy na danie z rybą. Jego autorem jest Adrianna Kasperska.

Składniki:

  • 520 g filetu z łososia
  • 250 g białej czekolady
  • 2 gruszki
  • kieliszek białego wina
  • liście mięty

Przygotowanie:
Przez 25 minut gotuj łososia na parze. Gruszki pokrój na 4 części i ugotuj w białym winie (przez około 10-12 minut w zależności od gatunku owocu). Pokruszoną czekoladę wrzuć do metalowej miski, włóż do garnka z wodą. Rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej. Łososia posmaruj przestudzoną czekoladą. Na każdym talerzu obok łososia połóż po 2 kawałki gruszki. Udekoruj liśćmi mięty.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski