18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Łosoś w białej czekoladzie z gruszkami

Adrianna Kasperska
123rf
Prezentujemy przepis konkursowy na danie z rybą. Jego autorem jest Adrianna Kasperska.

Składniki:

  • 520 g filetu z łososia
  • 250 g białej czekolady
  • 2 gruszki
  • kieliszek białego wina
  • liście mięty

Przygotowanie:
Przez 25 minut gotuj łososia na parze. Gruszki pokrój na 4 części i ugotuj w białym winie (przez około 10-12 minut w zależności od gatunku owocu). Pokruszoną czekoladę wrzuć do metalowej miski, włóż do garnka z wodą. Rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej. Łososia posmaruj przestudzoną czekoladą. Na każdym talerzu obok łososia połóż po 2 kawałki gruszki. Udekoruj liśćmi mięty.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie