Składniki:
- 500 g makaronu (nitki)
- 250 g papryki czerwonej
- 250 g papryki zielonej
- 250 g papryki żółtej
- czosnek
- 2 pomidory
- bazylia
- koncentrat pomidorowy
- śmietanka 30%
- olej
Przygotowanie:
Ugotuj makaron. Pokrój papryki w kostkę. Na patelnie wlej 2 łyżki oleju i dodaj paprykę. Następnie pokrój pomidory i je dodaj na patelnię. Dołóż pokrojony czosnek, 2 łyżeczki koncentratu i 3 łyżki śmietanki. Wymieszaj wszystkie składniki i dopraw bazylią. Smaż 6 minut. Odcedź makaron i spaghetti podawaj z sosem paprykowym.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?