SKŁADNIKI
- 250 gramów makaronu
- 3-4 łyżeczki suszonego majeranku
- 1 łyżeczka suszonej, słodkiej papryki
- 3 pomidory
- parmezan
WYKONANIE
1. Makaron gotujemy al dente, następnie odcedzamy i przekładamy do żaroodpornego naczynia.
2. Pomidory zalewamy wrzątkiem na 10 minut.
3. Makaron doprawiamy majerankiem, czosnkiem i papryką.
4. Pomidory po 10 minutach schładzamy zimną wodą, ściągamy skórkę, kroimy w kostkę, a następnie układamy je na makaronie.
5. Ser ścieramy na tarce i kładziemy jako kolejną warstwę. Jego ilość zależy od naszego uznania.
6. Pieczemy pod przykryciem w 200 stopniach przez około 30 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?