Manna czekoladowa w deserze z musem truskawkowym
Składniki:
- 10 łyżek kaszki manny
- 300 ml mleka
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 1/2 łyżeczka kakao ciemne
- 3 biszkopty podłużne
- 10 truskawek
- 6 gron winogrono ciemne
- 8 gron winogrono jasne
Przygotowanie:
Zagotowuję 150 ml mleka. Do połowy kaszki dodaję kakao, łyżeczkę cukru pudru i mieszam. Po zagotowaniu się mleka, wsypuję kaszkę. Następnie gęstniejąca wylewam do foremek serduszka. Kolejne 150 ml mleka zagotowuję. Wsypuję resztę kaszki, dodaję cukier puder i gotuję.
Kaszkę wylewam na kakaową warstwę. Zostawiam do przestygnięcia. Na talerz wysypuję pokruszone biszkopty. Układam serca z kaszki. Połowę truskawek miksuje blenderem. Powstały mus wylewam na talerz. Dekoruję truskawkami, winogronem. Z 3 truskawek robię kwiatki i posypuję cukrem pudrem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?