Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Marokańska harira: Zupa z baraniny

ELKA
Coś z kuchni marokańskiej...

Składniki:

  • 250 g baraniny / wołowiny bez kości
  • 100 g grochu
  • 100 g soczewicy
  • 2 łyżki oliwy
  • zielona pietruszka
  • jajko
  • cytryna
  • łyżka mąki
  • sól
  • pieprz

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Sposób przygotowania:
Mięso wypłukać i pokroić w 2 cm kostkę. Soczewicę i groch namoczyć ma kilka godzin, odcedzić i dusić razem z mięsem na oliwie, dodając pod koniec duszenia zieloną pietruszkę.

Zalać zimną wodą (2 l) i gotować, gdy mięso zmięknie, dodać przyprawy. Mąkę wymieszać z rozbełtanym jajkiem i sokiem z cytryny, wlać do zupy tuż przed podaniem i zagotować.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski