Marynata do dziczyzny (gmina Wolsztyn)

redZaktualizowano 
Marynata do dziczyzny (gmina Wolsztyn)
Marynata do dziczyzny (gmina Wolsztyn) archiwum

Porcja na 1 kg chudego mięsa:
¼ łyżeczki soli, pieprzu,
1 łyżka majeranku,
1 łyżka miodu,
3 ząbki czosnku
drobno posiekane,
2 łyżki sosu sojowego,
4 łyżki oleju,
8-10 suszonych grzybów,
3 kulki jałowca rozgniecione,
2-3 liście laurowe,
3 ziela angielskie,
½ szklanki wody

Sposób przygotowania:
Mięso obłożyć liśćmi laurowymi i zalać zalewą. Pozostawić na dwa dni, od czasu do czasu obracając. Piec 1,5-2 godziny. Smakuje wyśmienicie na ciepło i zimno z sosem czosnkowym lub żurawiną.

polecane: Flesz: otyłość zabija Polaków, problem rośnie i dotyczy nastolatków

Materiał oryginalny: Marynata do dziczyzny (gmina Wolsztyn) - Głos Wielkopolski

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.
Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3