Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Marynata do dziczyzny (gmina Wolsztyn)

red
Marynata do dziczyzny (gmina Wolsztyn)
Marynata do dziczyzny (gmina Wolsztyn) archiwum

Porcja na 1 kg chudego mięsa:
¼ łyżeczki soli, pieprzu,
1 łyżka majeranku,
1 łyżka miodu,
3 ząbki czosnku
drobno posiekane,
2 łyżki sosu sojowego,
4 łyżki oleju,
8-10 suszonych grzybów,
3 kulki jałowca rozgniecione,
2-3 liście laurowe,
3 ziela angielskie,
½ szklanki wody

Sposób przygotowania:
Mięso obłożyć liśćmi laurowymi i zalać zalewą. Pozostawić na dwa dni, od czasu do czasu obracając. Piec 1,5-2 godziny. Smakuje wyśmienicie na ciepło i zimno z sosem czosnkowym lub żurawiną.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski