Marynowana brukselka

Anastazja Bezduszna
123rf
Marynowana brukselka stanie się nietypową ozdobą stołu zimą. Jest pyszna i zdrowa

Na 1 kilogram brukselek potrzebne są:

  • 2 łyżeczki nasion kopru,
  • 10 ziaren ziela angielskiego,
  • 1 łyżka soli,
  • 2 łyżki cukru,
  • 3 szklanki octu 10%.

Sposób przygotowania:
Brukselkę blanszujemy ok. dwóch 2 minut, układamy bardzo ciasno w słoikach. Gotujemy resztę składników z 2 szklankami wody. Brukselkę zalewamy gorącą marynatą. Zamykamy szczelnie słoiki i pasteryzujemy ok. 10 minut.

Flesz: Wegańskie ubrania. Made in Poland

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3