18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

MATURA 2011: MATEMATYKA [ARKUSZE, PYTANIA, ODPOWIEDZI]

Redakcja
Tu znajdziesz arkusze, pytania i odpowiedzi z egzaminu maturalnego z matematyki.

TU ZNAJDZIESZ ODPOWIEDZI NA PYTANIA OTWARTE

MATEMATYKA POZIOM ROZSZERZONY - ROZWIĄZANIA ZADAŃ

ARKUSZ Z MATEMATYKI 2011 POZIOM PODSTAWOWY

ARKUSZ - POZIOM ROZSZERZONY

PRAWIDŁOWE ROZWIĄZANIA

ZADANIE 1.
ODPOWIEDŹ C

ZADANIE 2.
ODPOWIEDŹ B

ZADANIE 3.
ODPOWIEDŹ B

ZADANIE 4.
ODPOWIEDŹ D

ZADANIE 5.
ODPOWIEDŹ D

ZADANIE 6.
ODPOWIEDŹ B

ZADANIE 7.
ODPOWIEDŹ C

ZADANIE 8.
ODPOWIEDŹ B

ZADANIE 9.
ODPOWIEDŹ: A

ZADANIE 10.
ODPOWIEDŹ: D

ZADANIE 11.
ODPOWIEDŹ: D

ZADANIE 12.
ODPOWIEDŹ: C

ZADANIE 13.
ODPOWIEDŹ: A

ZADANIE 14.
ODPOWIEDŹ: B

ZADANIE 15.
ODPOWIEDŹ: C

ZADANIE 16.
ODPOWIEDŹ: B

ZADANIE 17.
ODPOWIEDŹ: A

ZADANIE 18.
ODPOWIEDŹ: C

ZADANIE 19.
ODPOWIEDŹ: B

ZADANIE 20.
ODPOWIEDŹ: D

ZADANIE 21.
ODPOWIEDŹ: B

ZADANIE 22.
ODPOWIEDŹ: D

ZADANIE 23.
ODPOWIEDŹ: D

ZADANIE 24.
ODPOWIEDŹ:
X NALEŻY DO ZBIORU < 1/3; 3 >

ZADANIE 25.
a2 + b2 = (a+b)2 - 2ab bo (a+b)2 = a2 + 2ab + b2

7 = 12 - 2ab
6 = -2ab : -2
-3 = ab

a4 + b4 = (a2 + b2)2 - 2a2b2 =72 - 2x(-3)2 = 49 - 18 = 31
Czcionką pogrubioną zaznaczono potęgi

ZADANIE 26.
ODPOWIEDŹ:
A) 2Wf = <-2, 3>
B) funkcja jest malejąca dla x należącego do zbioru < -2, 2>

ZADANIE 27.
ODPOWIEDŹ:
X= -1, Y = 9

ZADANIE 28.
ODPOWIEDŹ:
Wartość wyrażenia sin alfa x cos alfa wynosi 1/2

ZADANIE 29.
TU ODPOWIEDŹ

ZADANIE 30.
ODPOWIEDŹ:
P(A) = A/ X = 16/49
na podstawie klasycznej definicji rachunku prawdopodobieństwa

ZADANIE 31.
ODPOWIEDŹ: Współrzędne punktu styczności to (4 3/5; 6 1/5)

ZADANIE 32.
ODPOWIEDŹ: 28 KILOMETRÓW DZIENNIE PRZECHODZI TURYSTA

ZADANIE 33.
ODPOWIEDŹ:
Pole trójkąta wynosi 3 pierwiastki z 3 przez 8

CZYTAJ TAKŻE:

MATURY: CO I KIEDY**JAK SIĘ UBRAĆ?JAKIE STUDIA WYBRAĆ**

FLESZ: Kiedy będzie wiosna? Zwierzęta dają sygnały.

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze 29

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

D
Diosly

Co robić w szkole: Upewnij się, czy podjąć narnjudtiejsze pola można zrobić, a jednocześnie zarabiać przyjęcia klas (B w trudnych wyrf3żnieniem lub oczywiście AP jest lepszy niż w łatwy kurs, w ktf3rym nie trzeba umieścić w pewnym wysiłkiem) .- Weź kursf3w musisz dostać się do dobrej szkoły: 4 lata z głf3wnych tematf3w (angielski, nauki społeczne, nauki i matematyki), i co najmniej 2 lata z języka obcego (4 jest zalecane) .- Jeśli Twoja szkoła oferuje zajęcia fakultatywne w nauki społeczne (psychologia, socjologia lub antropologii), wziąć je szukać pozalekcyjnych i wolontariuszy działalności, ktf3ry daje doświadczenie w pracy bezpośrednio z innymi ludźmi, jako przewodnik, praca na kryzys hotline, mediator rf3wieśnikf3w lub doradca peer, jako członek chłopca lub scout dziewczyna wojsk itp. Jeśli Twoja szkoła ma klasę psychologii, porozmawiać z nauczycielami o sposobach zaczynają się doświadczenie w pracy badawczej. Nawet w szkole jest konkurs na badania naukowe w dziedzinie psychologii, ktf3rzy uczestniczą w tych może pomf3c badań licencjackich, ktf3re pomogą Ci w szkole absolwent (o ile to może brzmieć!) W szkole: Major psychologia lub dziedzinie związanej .- Get doświadczenia badawczego, wolontariuszy lub prac członkiem wydziału lub student. (Nawet jeśli chcemy się skupić na opiekę medyczną leczenie i badania, większość najlepszych studiach doktoranckich w dziedzinie psychologii są badania ukierunkowane i chcą wiedzieć, że masz umiejętności niezbędne do prowadzenia badań naukowych). Budowanie relacji z wykładowcf3w i studentf3w na wydziale psychologii i pokrewnych służb (pomoc społeczna, socjologia, pielęgniarstwo, zdrowie publiczne, itp.). Dowiedz się więcej o ich pracy i zainteresowań badawczych, wolontariuszy do pracy z nimi przy rf3żnych projektach .- Jeśli możesz to zrobić tezy wyrf3żnieniem lub projektu badawczego, zrf3b to pod koniec kolegium: Zdecyduj, czy pf3jdziesz prosto do absolwentf3w szkoły, czy też należy 1-2 lat doświadczenia zawodowego, aby być konkurencyjnym kandydatem do absolwentf3w szkoły .- Spf3jrz na rf3żne opcje stopnia (tytuł doktora psychologii, Psy.D. w psychologii społecznej stopień pracy psychologia społeczna stopień doradztwo psychologii dyplom ukończenia szkoły stopnia psychologia, itp. .) aby sprawdzić, ktf3re pole jest najbardziej odpowiedni do rodzaju pracy będzie gjf8re.Boken Zgłoszenie do Graduate School w psychologii i Clinical and Counseling Psychology (oba z American Psychological Association) daje wyobrażenie o rodzaju rzeczy, należy rozpatrzyć przy składaniu do studia, więc mogą dać poczucie tego, co trzeba skupić się jako student.

D
DmHoACmnsqq

maturzysta / skolzy wieczorowe pisza o 15. ale co to komu da zaznaczajac odpowiedzi nie znajac tresci zadan, w maju juz nie bedzie tak latwo :)

E
EyAbxPpyXz

Thanks for shranig. Always good to find a real expert.

l
lvuMdeWglJOht

Knwolegde wants to be free, just like these articles!

M
MBlRempefz

TYVM you've soveld all my problems

F
FZSftspsRLUBmwmlgpN

I am toatlly wowed and prepared to take the next step now.

e
etsGiVysjdb

AFAICT you've cveoerd all the bases with this answer!

O
OPVNOzjnpHSjVPEGcYg

Great hammer of Thor, that is powerfully hlepufl!

b
bWGfRYfrdLTKluAU

Kewl you should come up with that. Execllent!

d
dTVCWmlAgjDk

Articles like this really grease the sfhats of knowledge.

U
UmdYrlgTleSFV

That addresses several of my concerns acutally.

O
OSKLkUvoP

Good point. I hadn't thgouht about it quite that way. :)

J
JcvEDinnH

This is the pefecrt way to break down this information.

S
SzBUXSrvQrdalBGU

My hat is off to your austte command over this topic—bravo!

M
MKLLqyopPSryMjglXEI

IMHO you've got the right anwesr!

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3