MISTRZOWIE SMAKU 2018. Nagrodziliśmy najlepsze piekarnie i lody w Wielkopolsce

MIKO
Zwycięzcy wielkiego kulinarnego plebiscytu z całej Polski, w kategorii Lody Roku, odebrali nagrody z rąk Sławomira Nowaka, dyrektora marketingu Polska Press i Leszka Truskolawskiego, prezesa Stowarzyszenia Cukierników Karmelarzy i Lodziarzy Paweł Matysiak
Znamy już wyróżniające się piekarnie w regionie. Wiemy, gdzie można najsmaczniejsze lody. W niedzielę wręczyliśmy nagrody Mistrzom Smaku 2018 w kategorii Piekarnia Roku i Lody Roku.

Organizatorem plebiscytu była Polska Press Grupa, największy w Polsce wydawca regionalnych dzienników i serwisów internetowych. Plebiscyt został zorganizowany pod patronatem Międzynarodowych Targów Poznańskich – organizatora Międzynarodowych Targów Gastronomicznych POLAGRA Gastro i Invest Hotel w Poznaniu – największej i najważniejszej imprezy w branży gastronomicznej w Polsce oraz organizatora Dnia Piekarza i Cukiernika.

W naszym wielkim kulinarnym plebiscycie Wielkopolskich Mistrzów Smaku 2018 wybrali nasi czytelnicy i internauci.

W niedzielę, 30 września na targach Polagra Tech w Poznaniu uroczyście wręczyliśmy statuetki i dyplomy zwycięzcom w kategoriach Lody Roku i Piekarnia Roku. Nagrodzenie laureatów było jednym z głównych punktów programu obchodów Dnia Piekarza i Cukiernika.

Zwycięskimi piekarniami w regionie zostały: Sław-Piek z Jarocina (I miejsce), Piekarnia Jan Staszak z Sompolna (II miejsce) i Spółdzielnia Handlowo-Produkcyjna Zgoda z Jarocina (III miejsce).

Najlepsze wielkopolskie lody, zdaniem naszych czytelników, produkowane są w Kórniku – w tej kategorii bowiem I miejsce zajęła Wytwórnia Lody Naturalne, a II Kulka Kawa&Lody – obie wytwarzają swoje mrożone przysmaki właśnie w tej miejscowości. Na III miejscu uplasowały się Lody Naturalne Na Tamie z Środy Wielkopolskiej.

Nagrody laureatom wręczali: Sławomir Nowak, dyrektor marketingu Polska Press Grupy, Leszek Truskolawski, prezes Stowarzyszenia Cukierników, Karmelarzy i Lodziarzy i Piotr Koperski, przedstawiciel zarządu Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa RP.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie