Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Morele w syropie

AB
123rf
Dojrzałe i mięsiste morele w syropie to apetyczny dodatek na zimę nie tylko do deserów ale również i do mięs.

Składniki:

  • 1 kg moreli dojrzałych, ale twardych,
  • 500 g cukru,
  • 100 g miodu,
  • 400 ml wody,
  • 1 cytryna,
  • goździki

Sposób przygotowania:
Morele myjemy i dzielimy na połówki. Wyjmujemy z nich pestki. Układamy ściśle w słoiku. Z wody, cukru oraz miodu gotujemy syrop. Gorącym syropem zalewamy owoce, dodajemy dodatki wedle uznania - plasterki cytryny, goździki, może być również cynamon. Zamykamy słoiki i pasteryzujemy przez około 15 minut od momentu wrzenia.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski