18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Muffiny z zieleniną do wina

Elżbieta Podolska
Łatwa przekąska na popołudniowe spotkanie

Składniki:
szklanka mąki pszennej
łyżeczka proszku do pieczenia
płaska łyżeczka soli
pół szklanki mleka
jajko
1/4 szklanki oliwy
ser Gorgonzola
rukola
cienkie plasterki kabanosa

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Wymieszać składniki suche w jednej misce, w drugiej mokre. Powoli dodajemy suche do mokrych i mieszamy delikatnie mikserem. Do foremek włożyć rukolę, gorgonzolę i kabanosy. Uzupełnić ciastem. Można je też posypać papryką. Będą wtedy pachnieć i nabiorą czerwonawego koloru.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski