Składniki:
szklanka mąki pszennej
łyżeczka proszku do pieczenia
płaska łyżeczka soli
pół szklanki mleka
jajko
1/4 szklanki oliwy
ser Gorgonzola
rukola
cienkie plasterki kabanosa
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Wymieszać składniki suche w jednej misce, w drugiej mokre. Powoli dodajemy suche do mokrych i mieszamy delikatnie mikserem. Do foremek włożyć rukolę, gorgonzolę i kabanosy. Uzupełnić ciastem. Można je też posypać papryką. Będą wtedy pachnieć i nabiorą czerwonawego koloru.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?