18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Mus z białej czekolady z borówkami

Marta Występska
Prezentujemy przepis konkursowy na danie z czekoladą. Jego autorem jest Marta Występska.

Składniki:

  • śmietanka 30%
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • borówki
  • mięta

Sposób przygotowania:
Czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Ostudź czekoladę do temperatury pokojowej. Ubij śmietankę. Kiedy czekolada jest już w odpowiedniej temperaturze, dodaj śmietankę do czekolady i delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką. Nie używaj w tym celu miksera, ponieważ deser straci na puszystości. Mus przelej do pucharków i wstaw je na kilka godzin (2-3) do lodówki. Przed podaniem posyp owocami.
ZAGŁOSUJ NA TEGO KANDYDATA W PLEBISCYCIE

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski