Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Mus z mango

Katarzyna Sklepik
Mus z mango
Mus z mango Grzegorz Dembiński
Mango, wiśnie i orzechy. Smaczne składniki, które w szybki sposób można połączyć w pyszne deser. Jak? Radzi Paweł Jabłoński, szef kuchni restauracji Italia w Poznaniu,

Składniki:

  • puszka mango
  • jedno świeże mango
  • puszka słodkiego mleka kondensowanego
  • wiśnie wydrylowane
  • orzechy włoskie
  • cynamon
  • likier cointreau

Przygotowanie:
Mango z puszki miksujemy z mlekiem kondensowanym z dodatkiem cynamonu i likieru. Świeże mango kroimy w paseczki i dorzucamy do musu, delikatnie mieszając.
W pucharku - warstwowo - układamy wiśnie i posiekane orzechy włoskie, na to mus z mango.
Deser dekorujemy plasterkami świeżego mango i liściem mięty.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski