Składniki:
- puszka mango
- jedno świeże mango
- puszka słodkiego mleka kondensowanego
- wiśnie wydrylowane
- orzechy włoskie
- cynamon
- likier cointreau
Przygotowanie:
Mango z puszki miksujemy z mlekiem kondensowanym z dodatkiem cynamonu i likieru. Świeże mango kroimy w paseczki i dorzucamy do musu, delikatnie mieszając.
W pucharku - warstwowo - układamy wiśnie i posiekane orzechy włoskie, na to mus z mango.
Deser dekorujemy plasterkami świeżego mango i liściem mięty.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?