Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Muszle z cukinią, pomidorami i serem

KS
Makaronowe muszle z fetą, cukinią i pomidorami
Makaronowe muszle z fetą, cukinią i pomidorami Czarnieckie Makarony
Makaronowe muszle mogą być przyrządzone - tak jak i cukinia na różne sposoby: świetnie sprawdzają się nadziana farszem, w zapiekance, ale także podane z rozmaitymi sosami, zarówno mięsnymi, na bazie warzyw, grzybów lub serów. Oto łatwy przepis na wyjątkową, kolorową i zdrową kolację.

Makaronowe muszle z cukinią, pomidorami i serem czyli cukinia na róże sposoby

Składniki

  • 250 gramów makaronu typu muszla
  • 1 cukinia
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 100 gramów sera typu greckiego (może być feta)
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • kilka gałązek rozmarynu
  • pieprz

Makaronowe muszle ugotować na sposób al dente. Cukinię pokroić w podłużne plastry, pomidorki na połówki i podsmażyć na oliwie. Po chwili dodać posiekany czosnek i rozmaryn, podsmażać przez kilka minut. Do salaterki wsypać makaron, pomidorki i cukinię, a następnie ser pokrojony w kostkę. Doprawić do smaku pieprzem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski