18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Na obiad: Pyry z gzikiem

Karolina Sternal
Udostępnij:
Pyry z gzikiem to wielkopolska klasyka. Zobacz inny sposób na przyrządzenie twarożku

Składniki:

  • 250 dag białego twarogu
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 ogórki konserwowe
  • koperek
  • sól,
  • pieprz

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Ser dobrze ugnieść. Wycisnąć do niego czosnek, dodać starte na wiórki ogórki konserwowe oraz posiekany koperek. Wszystko wymieszać dodając majonez oraz sól i pieprz do smaku. Podawać z ziemniakami w łupinach.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Głos Wielkopolski
Dodaj ogłoszenie