18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Noc Restauracji: ostatnie zgłoszenia do Chef's Challenge [ZDJĘCIA]

RED
Przepiórka nadziewana - danie specjalne
Przepiórka nadziewana - danie specjalne www.restauracjazagrodabamberska.pl
Udostępnij:
Podczas Nocy Restauracji, w najbliższy piątek w Restauracji "Zagroda Bamberska" odbędą się zawody kulinarne Chef's Challange. Poza promocyjnym menu nocnym i daniem specjalnym - przepiórką nadziewaną - jest to dodatkowa atrakcja, którą przygotowała restauracja dla swoich gości.

Zawody kulinarne będą polegały na przygotowaniu przystawki i dania głównego na bazie tajemniczego produktu, który zostanie ujawniony dopiero w czasie konkursu. Rywalizować ze sobą będą dwie drużyny. Każdej pomagać będzie kucharz z Restauracji "Zagroda Bamberska".

Restauracja zapewnia niezbędne produkty spożywcze i narzędzia. Rezultaty zmagań kulinarnych pod kątem pomysłu na danie, smaku i wyglądu oceni komisja konkursowa. Jej przewodniczącym będzie Andrzej Bobrowski, Dyrektor Oddziału Terenowego Agencji Rynku Rolnego w Poznaniu. Na zwycięzców czekają upominki od partnera konkursu - firmy Swedeponic Polska, oraz dyplomy.

Zgłoszenia do konkursu organizatorzy przyjmują drogą mailową na adres [email protected] do środy (22 maja). W treści maila należy odpowiedzieć na pytanie dlaczego chciałbyś/chciałabyś/chcielibyście wziąć udział w Chef's Challenge?

Przyjmowane są zarówno zgłoszenia indywidualne, jak i zgłoszenia grup przyjaciół. Jest to więc właściwie ostatnia okazja, by wziąć udział w tej świetnie się zapowiadającej zabawie kulinarnej. Zawody rozpoczną się w piątek o godzinie 21.00.

Wcześniej, bo od 19.00 będzie serwowane specjalne menu nocne. W nim można znaleźć danie specjalne - przepiórkę nadziewaną chlebem razowym i dojrzewającą karkówką podaną z szarymi kluskami ze szczypiorem. Poza tym wśród dań głównych znalazły się udko z kaczki z kapustą modrą i szagówkami, filet z dorsza, polędwiczka z prosiaka w boczku i grubo tarte plendze. Każde z tych dań jest dostępne w specjalnej, promocyjnej cenie 32 zł.

Zapraszamy na Restauracja Zagroda Bamberska

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie