Zawody kulinarne będą polegały na przygotowaniu przystawki i dania głównego na bazie tajemniczego produktu, który zostanie ujawniony dopiero w czasie konkursu. Rywalizować ze sobą będą dwie drużyny. Każdej pomagać będzie kucharz z Restauracji "Zagroda Bamberska".
Restauracja zapewnia niezbędne produkty spożywcze i narzędzia. Rezultaty zmagań kulinarnych pod kątem pomysłu na danie, smaku i wyglądu oceni komisja konkursowa. Jej przewodniczącym będzie Andrzej Bobrowski, Dyrektor Oddziału Terenowego Agencji Rynku Rolnego w Poznaniu. Na zwycięzców czekają upominki od partnera konkursu - firmy Swedeponic Polska, oraz dyplomy.
Zgłoszenia do konkursu organizatorzy przyjmują drogą mailową na adres [email protected] do środy (22 maja). W treści maila należy odpowiedzieć na pytanie dlaczego chciałbyś/chciałabyś/chcielibyście wziąć udział w Chef's Challenge?
Przyjmowane są zarówno zgłoszenia indywidualne, jak i zgłoszenia grup przyjaciół. Jest to więc właściwie ostatnia okazja, by wziąć udział w tej świetnie się zapowiadającej zabawie kulinarnej. Zawody rozpoczną się w piątek o godzinie 21.00.
Wcześniej, bo od 19.00 będzie serwowane specjalne menu nocne. W nim można znaleźć danie specjalne - przepiórkę nadziewaną chlebem razowym i dojrzewającą karkówką podaną z szarymi kluskami ze szczypiorem. Poza tym wśród dań głównych znalazły się udko z kaczki z kapustą modrą i szagówkami, filet z dorsza, polędwiczka z prosiaka w boczku i grubo tarte plendze. Każde z tych dań jest dostępne w specjalnej, promocyjnej cenie 32 zł.
Zapraszamy na Restauracja Zagroda Bamberska
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?