18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Noc Restauracji: ostatnie zgłoszenia do Chef's Challenge [ZDJĘCIA]

RED
Przepiórka nadziewana - danie specjalne
Przepiórka nadziewana - danie specjalne www.restauracjazagrodabamberska.pl
Podczas Nocy Restauracji, w najbliższy piątek w Restauracji "Zagroda Bamberska" odbędą się zawody kulinarne Chef's Challange. Poza promocyjnym menu nocnym i daniem specjalnym - przepiórką nadziewaną - jest to dodatkowa atrakcja, którą przygotowała restauracja dla swoich gości.

Zawody kulinarne będą polegały na przygotowaniu przystawki i dania głównego na bazie tajemniczego produktu, który zostanie ujawniony dopiero w czasie konkursu. Rywalizować ze sobą będą dwie drużyny. Każdej pomagać będzie kucharz z Restauracji "Zagroda Bamberska".

Restauracja zapewnia niezbędne produkty spożywcze i narzędzia. Rezultaty zmagań kulinarnych pod kątem pomysłu na danie, smaku i wyglądu oceni komisja konkursowa. Jej przewodniczącym będzie Andrzej Bobrowski, Dyrektor Oddziału Terenowego Agencji Rynku Rolnego w Poznaniu. Na zwycięzców czekają upominki od partnera konkursu - firmy Swedeponic Polska, oraz dyplomy.

Zgłoszenia do konkursu organizatorzy przyjmują drogą mailową na adres [email protected] do środy (22 maja). W treści maila należy odpowiedzieć na pytanie dlaczego chciałbyś/chciałabyś/chcielibyście wziąć udział w Chef's Challenge?

Przyjmowane są zarówno zgłoszenia indywidualne, jak i zgłoszenia grup przyjaciół. Jest to więc właściwie ostatnia okazja, by wziąć udział w tej świetnie się zapowiadającej zabawie kulinarnej. Zawody rozpoczną się w piątek o godzinie 21.00.

Wcześniej, bo od 19.00 będzie serwowane specjalne menu nocne. W nim można znaleźć danie specjalne - przepiórkę nadziewaną chlebem razowym i dojrzewającą karkówką podaną z szarymi kluskami ze szczypiorem. Poza tym wśród dań głównych znalazły się udko z kaczki z kapustą modrą i szagówkami, filet z dorsza, polędwiczka z prosiaka w boczku i grubo tarte plendze. Każde z tych dań jest dostępne w specjalnej, promocyjnej cenie 32 zł.

Zapraszamy na Restauracja Zagroda Bamberska

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski