Składniki:
- owoce: maliny, jagody, wiśnie
- likier Cointreau
- wanilia (laski, w proszku)
- żółtka
- gęsta, słodka śmietana (30 procent)
- cukier
- liść mięty
Sposób przygotowania:
Umyte i odcedzone owoce skrapiamy likierem Cointreau.
Żółtka, śmietanę, odrobinę cukru i wanilii ubijamy na parze, na gęstą masę.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Polewamy nią owoce i na 6 minut wkładamy do piekarnika. Dekorujemy miętą.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?