Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Owoce z sosem waniliowym [PRZEPIS]

Katarzyna Sklepik
Owoce z sosem waniliowym
Owoce z sosem waniliowym Paweł Miecznik
Prezentujemy przepisy Pawła Jabłońskiego, szefa kuchni Restauracja Italia w Hotelu Włoskim w Poznaniu.

Składniki:

  • owoce: maliny, jagody, wiśnie
  • likier Cointreau
  • wanilia (laski, w proszku)
  • żółtka
  • gęsta, słodka śmietana (30 procent)
  • cukier
  • liść mięty

Sposób przygotowania:
Umyte i odcedzone owoce skrapiamy likierem Cointreau.

Żółtka, śmietanę, odrobinę cukru i wanilii ubijamy na parze, na gęstą masę.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Polewamy nią owoce i na 6 minut wkładamy do piekarnika. Dekorujemy miętą.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski