Składniki na 1 porcję:
- mała filiżanka płatków owsianych
- pół gruszki i tyle samo objętościowo dyni
- pół łyżeczki syropu ryżowego lub klonowego
- uprażone pestki dyni
- cynamon,
- olej lniany
Przygotowanie:
Płatki wsypujemy do 2 filiżanek wrzątku i gotujemy na małym ogniu 10-15 min ze szczyptą soli i cynamonu.
Dynię i gruszkę kroimy na małe kawałki, dodajemy słód i próżymy na 2-3 łyżkach wody pod przykryciem, aż zmięknie dynia.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Płatki wykładamy do miseczki, jak nieco przestygnie, dodajemy kilka kropel oleju lnianego, dodajemy dynię i gruszkę, posypujemy nasionami.
Autorka przepisu:
Maria Hirowska
doradca żywieniowy,
antoshkowesmaczki.blogspot.com
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?