18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Owsianka z gruszką i dynią

ELKA
Lekkie, doskonałe śniadanie.

Składniki na 1 porcję:

  • mała filiżanka płatków owsianych
  • pół gruszki i tyle samo objętościowo dyni
  • pół łyżeczki syropu ryżowego lub klonowego
  • uprażone pestki dyni
  • cynamon,
  • olej lniany

Przygotowanie:
Płatki wsypujemy do 2 filiżanek wrzątku i gotujemy na małym ogniu 10-15 min ze szczyptą soli i cynamonu.

Dynię i gruszkę kroimy na małe kawałki, dodajemy słód i próżymy na 2-3 łyżkach wody pod przykryciem, aż zmięknie dynia.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Płatki wykładamy do miseczki, jak nieco przestygnie, dodajemy kilka kropel oleju lnianego, dodajemy dynię i gruszkę, posypujemy nasionami.

Autorka przepisu:
Maria Hirowska
doradca żywieniowy,
antoshkowesmaczki.blogspot.com

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski