Składniki:
- 6 papryk
- 12 jaj
- 400g indyka
- 300g sera żółtego
- 2 ogórki zielone
Przygotowanie:
Umyj papryki i odkrój z nich górę i odstaw na bok(nie wyrzucaj). Ugotuj 12 jaj, pokrój w plasterki i do każdej papryki włóż na spód jedno. Następnie ugotuj indyka, podziel na 6 części i nałóż na jajka. Do tego dodaj żółty ser i pokrojone ogórki zielone. Na wierzch połóż jajko i zamknij papryki górą. Piecz w temperaturze 175 stopni przez 20 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?