Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Papryka faszerowana

Adrianna Kasperska
123rf
Prezentujemy przepis na paprykę faszerowaną. Jego autorem jest Adrianna Kasperska.

Składniki:

  • 6 papryk
  • 12 jaj
  • 400g indyka
  • 300g sera żółtego
  • 2 ogórki zielone

Przygotowanie:
Umyj papryki i odkrój z nich górę i odstaw na bok(nie wyrzucaj). Ugotuj 12 jaj, pokrój w plasterki i do każdej papryki włóż na spód jedno. Następnie ugotuj indyka, podziel na 6 części i nałóż na jajka. Do tego dodaj żółty ser i pokrojone ogórki zielone. Na wierzch połóż jajko i zamknij papryki górą. Piecz w temperaturze 175 stopni przez 20 minut.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski