Składniki (na 4 osoby)
- 50 dag okrawków mięsa wieprzowego
- 1 łyżka mąki pszennej
- 5 średnich cebul
- 1 świeża papryka
- 5 dag smalcu
- pół szklanki śmietany
- 3 dag koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz i papryka mielona do smaku
Przygotowanie
Umyte i oczyszczone okrawki mięsa obtaczam w mące, obrumieniam lekko na tłuszczu i solę, przekładam do rondla. Następnie dodaję obraną i umytą cebulę pokrojoną w piórka, wymieszaną z czerwoną zmieloną papryką i solą oraz umytą, oczyszczoną z ziaren i pokrojoną paprykę. Wlewam pozostały od smażenia tłuszcz, podlewam wodą i duszę pod przykryciem na wolnym ogniu. Gdy mięso miękkie, mieszam je ze śmietaną i koncentratem pomidorowym. Przyprawiam do smaku solą, pieprzem i papryką mieloną.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?