Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Parówki po kanadyjsku

Anastazja Bezduszna
ZM Pekpol
Świetnie sprawdzają się w studenckiej kuchni. Parówki po kanadyjsku są przede wszystkim wygodne, łatwe w przygotowaniu i całkiem smaczne.

Składniki:

  • 250 gram parówek
  • 4 plastry żółtego sera
  • 8 plastrów wędzonego boczku
  • spora szczypta ostrej papryki

Przygotowanie:
Ser pokrój na długie paski. W każdej parówce zrób podłużne nacięcie, włóż ser, posyp papryką. Parówki owiń boczkiem, zepnij wykałaczkami. Ułóż w naczyniu żaroodpornym i wstaw do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na 7 minut. Podawaj z białym pieczywem i sałatką z pomidorów.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski