Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Parzybroda w nowym wydaniu? Wypróbuj przepis!

AB
Parzybroda w nowym wydaniu? Wypróbuj przepis!
Parzybroda w nowym wydaniu? Wypróbuj przepis! Gzella/smakiregionu.pl
Poznaj niezwykły smak stworzony z połączenia kapusty pekińskiej, śmietany i kiełbasy jałowcowej okraszonych pomidorami i świeżym koperkiem.

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Składniki:

  • kiełbasa jałowcowa koszyczkowa, 200g
  • olej, 2 łyżki
  • cebula, 2 szt.
  • marchewka, 1 średnia szt.
  • kapusta pekińska, 1 średnia szt.
  • pomidor, 1 średnia szt.
  • śmietana kwaśna 18%, 150 ml
  • koperek, 1 mały pęczek
  • sól, pieprz, cukier do smaku
  • masło 1 łyżka

Sposób przygotowania:
Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę razem poddusić. Do całości dodać marchewkę startą na grubym oczku i poszatkowaną kapustę pekińską. Posolić, wymieszać i dusić pod przykryciem, aż kapusta zmięknie. Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory, pokrojony koperek i śmietanę. Doprawić do smaku pieprzem, odrobiną cukru, doprowadzić do wrzenia. Na koniec dodać łyżkę masła i wymieszać.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Parzybroda w nowym wydaniu? Wypróbuj przepis! - Głos Wielkopolski

Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski