Składniki:
- 200 g makaronu penne
- 1 czerwona cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- Pół puszki pomidorów pelati
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
- natka pietruszki
Przygotowanie:
Makaron gotujemy. Na patelni na oliwie przesmażamy czosnek i cebulę posiekane w kostkę. Dodajemy tuńczyka odsączonego z zalewy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy pomidory i chwilę dusimy. Do sosu dodajemy gorący makaron i mieszamy. Przed podaniem posypujemy obficie natką pietruszki.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?