Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pesto czerwone z suszonych pomidorów

Elżbieta Podolska
Pesto czerwone z suszonych pomidorów
Pesto czerwone z suszonych pomidorów Paweł Miecznik
Prezentujemy przepisy Michała Majewskiego, szefa kuchni restauracji Taste_it w kompleksie HOT-elarnia w Puszczykowie.

Składniki:

  • 200 pomidorów suszonych
  • 50 g migdałów w płatkach
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 5 listków bazylii
  • pieprz i sól do smaku
  • 40 g parmezanu

Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Wszystkie składniki blendujemy na zimno, aż powstanie odpowiednia konsystencja.
Podajemy z makaronem oraz z ulubionymi dodatkami - szynką, parmezanem itp.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski