Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Piekarnia Zębowo

materiały partnera
Chleby naturalne na kwasie, wypiekane w piecu opalanym drewnem. Na pyszny chleb masz chęć do Nowaka szybko pędź.

Piekarnia Wiejska w Zębowie wypieka chleby naturalne na kwasie w piecu opalanym drewnem. Większość prac takich ja formowanie ciasta czy bułek, układanie i wsadzanie chlebów na łopacie do pieca jest wykonywana ręcznie .Pieczywo wypiekane jest w naturalnych warunkach i bardzo  długo zachowuje świeżość.

W swej ofercie posiadamy:

Chleb żytni wielkopolski  w dwóch postaciach okrągły i w formie prostokątnej o wadze 1,3 kg wyrabiany jest z kwasu chlebowego z maki żytniej. Nagrodzony wieloma nagrodami ( perła 2008 na Międzynarodowych Targach Poznańskich,  Rękodzieło ekologiczne 2008 w Lublinie , chleb posiada wpis na krajową listę produktów regionalnych i tradycyjnych ,co oznacza ze jest wytwarzany z starodawnych receptur ).

Chleb razowy, o wadze 1,3kg wyrabiany jest z kwasu chlebowego z maki żytniej razowej, Chleb orkiszowy o wadze 0,9 kg w skład który wchodzi mąka orkiszowa (60%)  oraz kwas chlebowy żytni 

Chleb wiejski  o wadze 2,5kg składa się  z mąki pszennej chlebowej 40% i kwasu chlebowego ,format  okrągły wypieka się go bezpośrednio na cegle 

Chleb z Korbolem (dynią) skład chleba to przecier z dyni ,kwas chlebowy żytni , mąka żytnia.

Chleb żytni wielkopolski z ziarnami w jego skład wchodzi mąka żytnia i kwas chlebowy oraz ziarno słonecznika i siemie lniane

Prócz chlebów wypiekamy również bułki, ciastka, drożdżówki, pączki itp.

Chleby nasze nie mają w składzie drożdży piekarskich!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski