18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Piersi z kurczaka z oscypkiem i szynką

ELKA
Nietypowe wykorzystanie popularnego mięsa

Składniki:
4 piersi z kurczaka,
250 g śmietankowego sera
8 plasterków szynki parmeńskiej
sól, pieprz
oscypek

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Piersi z kurczaka umyć, oczyścić, osuszyć. Delikatnie je naciąć wzdłuż, robiąc jakby kieszonki. Należy napełnić je serem (innym wariantem może być także posmarowanie kieszonki majonezem). Oscypek zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szynkę parmeńską pokroić na mniejsze kawałeczki. Dodać do kieszonki. Dobrze doprawić solą i pieprzem. Obsmażyć dokładnie na silnym ogniu, tak by mięso się zamknęło, a następnie włożyć do naczynia żaroodpornego i dusić w nagrzanym piekarniku.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie