18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pierwsi studenci Akademii Kulinarnego Poznania już z dyplomami

Elżbieta Podolska
Avocado z wędzonym łososiem i sosem z zielonego groszku jako przystawkę oraz danie główne: filet z kaczki confit, sos z wiśniami, powidła z cebuli, ziemniaki fondant wykonali uczestnicy pierwszych warsztatów z cyklu Akademii Kulinarnego Poznania. Ich pierwszym mistrzem został Dominik Brodziak, szef kuchni Restauracji Platinum w Poznaniu.

ZOBACZ TEŻ: Akademia Kulinarnego Poznania otwiera swoje podwoje

Nie tylko mogli pod okiem mistrza Dominika Brodziaka, który ma na swoim koncie wiele nagród zdobytych w konkursach kulinarnych w Polsce i w Europie, uczyć się gotować ale mogli także zajrzeć do prawdziwej restauracyjnej kuchni. Prowadzący warsztaty zdradzał też mnóstwo tajników, dotyczących przygotowywania poszczególnych dań, wykorzystywania surowców.

Przez ponad trzy godziny gotowali i świetnie się przy tym bawili, a na koniec po zrobieniu pamiątkowych zdjęć mogli także tych przyrządzanych przez siebie smakołyków spróbować.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski