Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pikantna zupa bałkańska

Anastazja Bezduszna
Concordia Taste
Przepis na zupę bałkańską od Tomasza Trąbskiego z Concordia Taste.

Składniki:

  • 3 papryki: zielona, czerwona i żółta,
  • 400 g gulaszu wołowego,
  • 3 ziemniaki,
  • 100 g czerwonej fasoli,
  • 1 duża cebula,
  • 150 g pieczarek,
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
  • 10 kropel tabasco,
  • 1,5 l wody,
  • 3-4 łyżki oleju,
  • sól,
  • pieprz

Sposób przygotowania:
Mięso myjemy w zimnej wodzie, kroimy w bardzo drobną kostkę. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku na oleju. Dodajemy mięso i pieczarki pokrojone w plasterki. Następnie wszystko podlewamy wodą. Gotujemy około 40 minut. Do gotującej się zupy dodajemy kolejno odsączoną czerwoną fasolę, koncentrat pomidorowy, pokrojone w kostki trzy papryki oraz tabasco. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski