Składniki:
- 3 papryki: zielona, czerwona i żółta,
- 400 g gulaszu wołowego,
- 3 ziemniaki,
- 100 g czerwonej fasoli,
- 1 duża cebula,
- 150 g pieczarek,
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
- 10 kropel tabasco,
- 1,5 l wody,
- 3-4 łyżki oleju,
- sól,
- pieprz
Sposób przygotowania:
Mięso myjemy w zimnej wodzie, kroimy w bardzo drobną kostkę. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku na oleju. Dodajemy mięso i pieczarki pokrojone w plasterki. Następnie wszystko podlewamy wodą. Gotujemy około 40 minut. Do gotującej się zupy dodajemy kolejno odsączoną czerwoną fasolę, koncentrat pomidorowy, pokrojone w kostki trzy papryki oraz tabasco. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?