Składniki:
- mieszanka owoców morza
- włoszczyzna jak na bulion: marchew, pietruszka, seler, por
- papryka
- chilli
- czosnek
- sól,
- pieprz
- bazylia
- 50 ml białego wytrawnego wina
Przygotowanie:
Mieszankę owoców morza gotujemy. Po zagotowaniu odcedzamy ją.
W tym samym czasie podsmażamy na oliwie z oliwek warzywa.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Podsmażone warzywa gotujemy jak na bulion dodając do nich paprykę chilli i czosnek. Do bulionu wrzucamy owoce morza i gotujemy, dodając białe wino.
Doprawiamy solą i pieprzem. Dekorujemy bazylią.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?