Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pikantna zupa z owocami morza

Katarzyna Sklepik
Pikantna zupa z owocami morza
Pikantna zupa z owocami morza Waldemar Wylegalski
Prezentujemy przepisy Pawła Jabłońskiego, szefa kuchni restauracji Italia w Hotelu Włoskim w Poznaniu

Składniki:

  • mieszanka owoców morza
  • włoszczyzna jak na bulion: marchew, pietruszka, seler, por
  • papryka
  • chilli
  • czosnek
  • sól,
  • pieprz
  • bazylia
  • 50 ml białego wytrawnego wina

Przygotowanie:
Mieszankę owoców morza gotujemy. Po zagotowaniu odcedzamy ją.

W tym samym czasie podsmażamy na oliwie z oliwek warzywa.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Podsmażone warzywa gotujemy jak na bulion dodając do nich paprykę chilli i czosnek. Do bulionu wrzucamy owoce morza i gotujemy, dodając białe wino.

Doprawiamy solą i pieprzem. Dekorujemy bazylią.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski