Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pikantne krążki cebulowe

ELKA
Idealne do piwa

Składniki:
kilogram dużej cebuli

Na ciasto:
2,5 szklanki mleka,
2 jajka,
1,5 szklanki mąki,
łyżeczka soli i pieprzu,
2,5 łyżeczki chili,
rozgrzany olej - jak na frytki

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Cebulę obrać, pokroić w krążki. Rozdzielić na pojedyncze warstwy. Masę na ciasto zmiksować. Każdy krążek zamoczyć w cieście.

Smażyć w głębokim, gorącym oleju. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Osuszyć z oleju.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski