Składniki:
kilogram dużej cebuli
Na ciasto:
2,5 szklanki mleka,
2 jajka,
1,5 szklanki mąki,
łyżeczka soli i pieprzu,
2,5 łyżeczki chili,
rozgrzany olej - jak na frytki
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Cebulę obrać, pokroić w krążki. Rozdzielić na pojedyncze warstwy. Masę na ciasto zmiksować. Każdy krążek zamoczyć w cieście.
Smażyć w głębokim, gorącym oleju. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Osuszyć z oleju.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?