Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Placki z dyni

ELKA
Dynia na słodko i na ostro, czyli jesienne wariacje z korbolem...

Składniki:
3 szklanki startej dyni
1-2 jajka
3-4 łyżki mąki
sól
pieprz
olej

Przygotowanie:
Miąższ dyni zetrzeć na tarce. Wymieszać z mąką, jajkiem, solą i pieprzem. Rozgrzać patelnię z olejem. Placki smażyć z obu stron. Aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu, odkładać na papierowy ręcznik. Potem na talerz.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Można dodać także tartą cebulkę. Znakomicie smakują z sosami, solą, a nawet cukrem. Są chrupiące i po prostu pyszne - zarówno jako samodzielne danie, jak i dodatek np. do mięs.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski