Placki z dyni

ELKA
Dynia na słodko i na ostro, czyli jesienne wariacje z korbolem...

Składniki:
3 szklanki startej dyni
1-2 jajka
3-4 łyżki mąki
sól
pieprz
olej

Przygotowanie:
Miąższ dyni zetrzeć na tarce. Wymieszać z mąką, jajkiem, solą i pieprzem. Rozgrzać patelnię z olejem. Placki smażyć z obu stron. Aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu, odkładać na papierowy ręcznik. Potem na talerz.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Można dodać także tartą cebulkę. Znakomicie smakują z sosami, solą, a nawet cukrem. Są chrupiące i po prostu pyszne - zarówno jako samodzielne danie, jak i dodatek np. do mięs.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie