Składniki:
- cukinia
- sól,
- pieprz
- ok. 50 g mąki
- żółtko jajka
- olej
Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Ścieramy na grubym oczku cukinię. Dodajemy sól, pieprz, mąkę ok. 50 g oraz żółtko jajka. Ucieramy ciasto nieco gęstsze niż naleśnikowe.
Wypiekamy na rozgrzanym oleju małe placuszki, podajemy z twarożkiem półtłustym, który doprawiamy solą, pieprzem oraz szczypiorkiem (lub koperkiem).
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?