Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Placuszki z zucchini z puszystym twarożkiem

ELKA
Placuszki z cukinii
Placuszki z cukinii Paweł Miecznik
Przystawka z sezonowych warzyw? Warte zainteresowania i... grzechu.

Składniki:

  • cukinia
  • sól,
  • pieprz
  • ok. 50 g mąki
  • żółtko jajka
  • olej

Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Ścieramy na grubym oczku cukinię. Dodajemy sól, pieprz, mąkę ok. 50 g oraz żółtko jajka. Ucieramy ciasto nieco gęstsze niż naleśnikowe.

Wypiekamy na rozgrzanym oleju małe placuszki, podajemy z twarożkiem półtłustym, który doprawiamy solą, pieprzem oraz szczypiorkiem (lub koperkiem).

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski