Składniki:
- dwa plastry polędwicy wołowej
- mozzarella
- czerwone wino
- limoncello
- ziemniaki,
- cukinia
- szynka parmeńska
- masło
- bazylia,
- świeże zioła do marynaty
- sól,
- pieprz
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Sposób przygotowania:
Zamarynowane w ziołach plastry polędwicy grillujemy, przekładamy je mozzarellą i zapiekamy w piecu.
Ziemniaki i cukinię kroimy w plastry i pieczemy na grillu. Do mięsa przygotowujemy sos na bazie czerwonego wina, limoncelli i masła.
Upieczone z mozzarellą plastry wołowiny układamy na sałatce z grillowanej cukinii. Obok układamy plastry ziemniaków.
Ziemniaki i mięso polewamy sosem. Całość dekorujemy szynką parmeńską, świeżą bazylią i rozmarynem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?