Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Polędwica wołowa z mozzarellą

Katarzyna Sklepik
Polędwica wołowa z mozzarellą
Polędwica wołowa z mozzarellą Paweł Miecznik
Prezentujemy przepisy Pawła Jabłońskiego, szefa kuchni Restauracja Italia w Hotelu Włoskim w Poznaniu.

Składniki:

  • dwa plastry polędwicy wołowej
  • mozzarella
  • czerwone wino
  • limoncello
  • ziemniaki,
  • cukinia
  • szynka parmeńska
  • masło
  • bazylia,
  • świeże zioła do marynaty
  • sól,
  • pieprz

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Sposób przygotowania:
Zamarynowane w ziołach plastry polędwicy grillujemy, przekładamy je mozzarellą i zapiekamy w piecu.

Ziemniaki i cukinię kroimy w plastry i pieczemy na grillu. Do mięsa przygotowujemy sos na bazie czerwonego wina, limoncelli i masła.

Upieczone z mozzarellą plastry wołowiny układamy na sałatce z grillowanej cukinii. Obok układamy plastry ziemniaków.

Ziemniaki i mięso polewamy sosem. Całość dekorujemy szynką parmeńską, świeżą bazylią i rozmarynem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski