Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: jabłka, płatki migdałów, rodzynki, cukier...
fot. 123rf

Polskie jabłko nie jedno ma imię [PRZEPISY]

Składniki: jabłka, płatki migdałów, rodzynki, cukier wanilinowy, cynamon.
Sposób przygotowania: Jabłka myjemy. Wydrążamy gniazda nasienne. Migdały i rodzynki wykładamy do miseczki i posypiamy cukrem wanilinowym. Środek jabłek oprószamy cukrem waniliowym. Nadzienie wkładamy w jabłka, wierzch posypiamy cukrem wanilinowym. Każde jabłko zawijamy w folię aluminiową i rozmieszczamy w blaszce. Owoce pieczemy około 15 – 20 minut przy temperaturze 180 stopni. Upieczone jabłka można ozdobić ozdobić kleksem twarożku.

Zobacz również

Energylandia się rozrasta. Ma być trzy razy większa!

Energylandia się rozrasta. Ma być trzy razy większa!

Po zderzeniu samochodów na Wielbarku jedna osoba trafiła do szpitala

Po zderzeniu samochodów na Wielbarku jedna osoba trafiła do szpitala

Polecamy

Vuelta a Espana kobiet. Świetny występ Polek. Walka do samego końca WIDEO

Vuelta a Espana kobiet. Świetny występ Polek. Walka do samego końca WIDEO

Protest kieleckiego klubu nic nie dał! ''Czujemy się pokrzywdzeni''

Protest kieleckiego klubu nic nie dał! ''Czujemy się pokrzywdzeni''

W Wielkopolsce zderzyły się dwa busy i osobówka. Są ranni!

W Wielkopolsce zderzyły się dwa busy i osobówka. Są ranni!