Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pomarańczowo-zielony schab w płatkach owsianych

Monika Trząska
Pomarańczowo-zielony schab w płatkach owsianych
Pomarańczowo-zielony schab w płatkach owsianych Monika Trząska
Prezentujemy przepis na danie ze schabem. jego autorem jest Monika Trząska.

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe bez kości
  • 1 mała marchewka
  • 1,5 zielonego szparaga
  • garść sałaty insalatina
  • sól
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka przyprawy do grilla
  • 1 łyżeczka bazylii suszonej
  • 1,5 szklanki płatów owsianych
  • 1 jajko
  • olej do smażenia

Przygotowanie:
Marchewkę obrać, umyć, osuszyć. Szparagi podobnie. Przełożyć do garnka ,zalać wodą i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić i delikatnie ostudzić. Mięso umyć, osuszyć i dosyć mocno rozbić tłuczkiem. Natrzeć wymieszanymi przyprawami.

Na mięsie ułożyć sałatę w ilości aby pokryła cały płat. Na sałacie ułożyć przekrojone na kawałki szparagi i marchewkę. Zwinąć w roladkę i oczywiście spiąć wykałaczkami. Olej rozgrzać. Mięso panierować w jajku i płatkach owsianych, lekko odcisnąć aby płatki nie odpadły.

Smażyć na złoto z obu stron i często obracając mięso. Przed podaniem odsączyć na ręczniku i wyjąć wykałaczki. Smacznego!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski