Składniki:
- 2 kotlety schabowe bez kości
- 1 mała marchewka
- 1,5 zielonego szparaga
- garść sałaty insalatina
- sól
- 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
- 1 łyżeczka przyprawy do grilla
- 1 łyżeczka bazylii suszonej
- 1,5 szklanki płatów owsianych
- 1 jajko
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Marchewkę obrać, umyć, osuszyć. Szparagi podobnie. Przełożyć do garnka ,zalać wodą i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić i delikatnie ostudzić. Mięso umyć, osuszyć i dosyć mocno rozbić tłuczkiem. Natrzeć wymieszanymi przyprawami.
Na mięsie ułożyć sałatę w ilości aby pokryła cały płat. Na sałacie ułożyć przekrojone na kawałki szparagi i marchewkę. Zwinąć w roladkę i oczywiście spiąć wykałaczkami. Olej rozgrzać. Mięso panierować w jajku i płatkach owsianych, lekko odcisnąć aby płatki nie odpadły.
Smażyć na złoto z obu stron i często obracając mięso. Przed podaniem odsączyć na ręczniku i wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?