Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pomidory malinowe nadziewane makaronem z pesto z rukoli i serem pleśniowym

KS
Pomidory malinowe nadziewane makaronem z pesto z rukoli i serem pleśniowym
Pomidory malinowe nadziewane makaronem z pesto z rukoli i serem pleśniowym Lubella
Nadziewane pomidory będą świetną przekąską do grillowej uczty. Gorgonzola i pesto z rukoli nadadzą im niepowtarzalny smak.

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu typu ryż
  • 4 duże pomidory malinowe
  • 100 gram rukoli
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 200 gram sera gorgonzola
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Pastę z czosnku, rukoli, oliwy oraz pieprzu i soli przygotowujemy za pomocą blendera lub w moździerzu.

Pomidory obcinamy z wierzchu, a następnie wydrążamy łyżką. Lekko solimy wnętrze.

PRZEPISY NA GRILLA - PRZECZYTAJ, SĄ ŁATWE DO ZROBIENIA!

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzamy i mieszamy z sosem.

Dodajemy 50 gram pokruszonego sera i wkładamy do wydrążonych pomidorów. Z wierzchu układamy kawałeczki pozostałego sera. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut z grzaniem od góry.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski