Pomidory malinowe nadziewane makaronem z pesto z rukoli i serem pleśniowym

KS
Pomidory malinowe nadziewane makaronem z pesto z rukoli i serem pleśniowym
Pomidory malinowe nadziewane makaronem z pesto z rukoli i serem pleśniowym Lubella
Nadziewane pomidory będą świetną przekąską do grillowej uczty. Gorgonzola i pesto z rukoli nadadzą im niepowtarzalny smak.

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu typu ryż
  • 4 duże pomidory malinowe
  • 100 gram rukoli
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 200 gram sera gorgonzola
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Pastę z czosnku, rukoli, oliwy oraz pieprzu i soli przygotowujemy za pomocą blendera lub w moździerzu.

Pomidory obcinamy z wierzchu, a następnie wydrążamy łyżką. Lekko solimy wnętrze.

PRZEPISY NA GRILLA - PRZECZYTAJ, SĄ ŁATWE DO ZROBIENIA!

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzamy i mieszamy z sosem.

Dodajemy 50 gram pokruszonego sera i wkładamy do wydrążonych pomidorów. Z wierzchu układamy kawałeczki pozostałego sera. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut z grzaniem od góry.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie