Składniki na krem pomidorowy:
- 2 cebule
- 2-3 ząbki czosnku
- 1-2 papryki
- 2-3 puszki krojonych pomidorów
- woda
- sól, pieprz, cukier
- śmietana 30-procentowa
- ziarna słonecznika
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Cebule, czosnek i papryki pokroić. Zeszklić ok. 5 minut na rozgrzanym oleju. Dodać pomidory, dolać wodę (około puszki). Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Gotować 20 minut. Przestudzoną zupę zmiksować. Podawać ze śmietaną i podprażonymi ziarnami słonecznika.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?