Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Poznań: Będą walczyć z najlepszymi kucharzami na świecie

BOK
Poznańscy kucharze Rafał Jelewski i Bartek Budzyński z Hotelu Park są pierwszymi Polakami, którzy awansowali do finału konkursu kulinarnego Bocuse d'Or.

Eliminacje europejskie odbyły się 7-8 czerwca w Genewie. W szranki stanęło 20 reprezentacji narodowych. Faworytami byli Francuzi i Skandynawowie. Rywalizację wygrali Duńczycy pokonując Norwegów i Francuzów. Najlepsze danie mięsne i rybne przygotowali Anglicy i Szwedzi. Do finału kwalifikowało się 12 drużyn. I właśnie ostatnie, dwunaste miejsce, zajęła nasza ekipa. Teraz poznańskich kucharzy czekają kilkumiesięczne przygotowania do finałowego występu w Bocuse D'or Lyon 2011.

Konkurs Bocuse d'Or organizowany jest od 30 lat. To najbardziej prestiżowa impreza kulinarna na świecie.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski