Eliminacje europejskie odbyły się 7-8 czerwca w Genewie. W szranki stanęło 20 reprezentacji narodowych. Faworytami byli Francuzi i Skandynawowie. Rywalizację wygrali Duńczycy pokonując Norwegów i Francuzów. Najlepsze danie mięsne i rybne przygotowali Anglicy i Szwedzi. Do finału kwalifikowało się 12 drużyn. I właśnie ostatnie, dwunaste miejsce, zajęła nasza ekipa. Teraz poznańskich kucharzy czekają kilkumiesięczne przygotowania do finałowego występu w Bocuse D'or Lyon 2011.
Konkurs Bocuse d'Or organizowany jest od 30 lat. To najbardziej prestiżowa impreza kulinarna na świecie.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?